Отримати консультацію або зробити заказ: тел. : 38044 502 3902, 38044 586 4133
e-mail:    [email protected]


Преса про нас

Дорога прозорість, “24″, 24 квітня 2008


На одному жіночому форумі нещодавно обговорювалася тема «Прибираю сама або з домробітницею». Цікаво, що коли зайшла мова про миття вікон, питання «сама» уже не стояло: обговорювали тему «клінінгова компанія або домробітниця». У результаті думки розділилися – у співвідношенні 60% до 40% перемогли клінінгові компанії. Чому? Домробітниця дешевше, її вже знаєш, вона не вимагає (як правило) за миття вікон додаткову плату. Навіть якщо просто запросити жінку з «Бюро добрих послуг», це обійдеться в 250-300 грн плюс 20-30 грн на миючі засоби.
Але домробітниця не допоможе у випадку:
• наявності більших площ суцільного скла, вікон, що не відкриваються, далеких кутів, до яких складно добратися навіть при наявності спеціального устаткування;
• необхідності зняти із зовнішньої сторони вікон ушкодженої погодними умовами захисної плівки.

Для звернення в клінінгову компанію є ще й суб’єктивні причини: фірми звичайно надсилають для цієї роботи чоловіків (що саме по собі приємно), особливо якщо справа стосується висотних будинків і вікон, що не відкриваються. У таких випадках на балкон з небес спускаються міцні хлопці, промислові альпіністи, і вимивають, вичищають усе до блиску.

Скільки коштує це задоволення? Питання досить складне. Сайти клінінгових компаній дають прайс-листи із вказівкою цін на свої послуги. Але, як показує практика, ціни ці істотно відрізняються від реальних. Так, наприклад, більшість компаній розраховує вартість роботи за квадратний метр. Але квадратний метр вікна – це як: міряти з усіх боків, внутрішні й зовнішні вікна? А жалюзі й підвіконня враховують? В одній із київських клінінгових компаній нам пояснили, що помити вікно коштує «десь біля 75-100 грн, а накинете на місці гривень 50-70, то дівчинки й жалюзі й підвіконня помиють». Цікава цінова політика, не чи правда? Окремо коштує виклик альпіністів, які за один “завіс” беруть від $40.Тому для того, щоб не вирішувати «на місці», у скільки Вам обійдеться світло у віконці, обмовите точну вартість робіт і час їхнього виконання з менеджером компанії. У пристойних фірмах фахівець звичайно безкоштовно виїжджає для оцінки робіт додому.
Андрій Рабцевич, промисловий альпініст, 36 років
Робота промислового альпініста дуже затребувана й високооплачувана. Мені потрібно прокормити родину й двох дітей, тому на ризик уже просто не обертаєш уваги. Фізично важко, звичайно, адже робота висяче-сидячая. Як реагують люди на нашу роботу? Замовники спокійно, а от їхні сусіди по-різному. Деякі пропонують чашку кава, інші фотографують. Моєму колезі навіть жінку легкого поводження пропонували: моряк з далекого плавання повернувся й розгубився з жінкою, а отут мужик за вікном – от і попросив допомогти. А взагалі, це важко, цікаво й по-мужски.

Коментарі
Ірина Кладько, керівник відділу реклами клінінгової компанії Shaden Group
«24»: чи Входить миття вікон у перелік робіт при генеральному прибиранні?
И.К.: Звичайно ж, входить, поряд зі прибиранням кухні, а також чищенням і дезінфекцією санвузлів.
Є чи сезонний попит на послугу?
Збільшення попиту на миття вікон і фасадів доводиться, як правило, на весну: люди хочуть усе забрати й почистити від слідів снігу й бруду.
Скільки коштує миття вікон, і від чого залежить ціна?
Вартість миття стандартного склопакета по обидва боки + підвіконня й рами при генеральному прибиранні – від 75 грн за вікно.
Вартість мийки стандартного склопакета по обидва боки + підвіконня й рами при прибиранні після будівельних робіт – від 100 грн за вікно.
Від чого залежить вартість послуги?
Вартість миття вікон формується під впливом трьох основних факторів:
• доступність вікна для миття: чи може сервісний співробітник безперешкодно дістати до всіх куточків вікна із зовнішньої й внутрішньої сторони, або необхідно залучати альпіністів;
• ступінь забруднення вікна: адже їсти різниця просто помити вікно після зими, щоб освіжити його, або відмити вікно після ремонту, при цьому видаляючи зі стекла й рами фарбу, бетон і скотч;
• розміри вікна: всі попередні тарифи засновані на розмірах стандартних склопакетів, а вікна, вітрини, вітражі бувають самих різних розмірів і конфігурацій, тому вартість їхнього миття формується після огляду нашого фахівця.

Орієнтовні розцінки київських клінінгових компанії на миття вікон
Без залучення альпіністів, кв. м – від 7 грн.
Із залученням альпіністів, кв. м – від 10 грн.
Жалюзі, кв. м – від 5 грн.
Підвіконня, кв. м – від 7 грн.
Мінімальна вартість замовлення без альпіністів – 170 грн.
Мінімальна вартість замовлення з альпіністами – 1200 грн.

Джерело: “24″

До списку публiкацiй