Отримати консультацію або зробити заказ: тел. : 38044 502 3902, 38044 586 4133
e-mail:    [email protected]


Преса про нас

Клінінг: від традицій до інновацій, «Дело», № 112, липень 2009


Є кілька простих правил, які знайомі кожній домогосподарці з власного досвіду. Якщо довго терти в одному місці – може заболіти голова. Якщо взяти заважку ганчірку, швидко втомлюється рука. Узагалі, прибирання – завжди справа клопітна, після якої почуваєш себе знесиленим та більше нічого не хочеться. Хто б міг подумати, що і в цій сфері з’являться новатори, котрі придумають способи швидкого, якісного прибирання, яке не потребує багатьох зусиль.

Починаючи з елементарних досягнень, з часом ми прийшли до нормативів, технік, практично до науки про клінінг. Наприклад, сьогодні спеціалісти із сервісного обслуговування нараховують більше семи способів догляду за підлогою, а також багато різновидів догляду за певними видами підлоги. Щоб створити у Вас уявлення про те, як полегшити прибирання, спеціалісти Shaden Group розкажуть Вам про деякі секрети клінінгу.

Швабра старої генерації давно застаріла

На зміну їй прийшли такі атрибути професійного клінінгу, як теліжка з комплексом засобів для прибирання, до якої входять як мінімум десять інструментів на будь-який «брудний» випадок. Замість старої швабри використовують два сучасних картриджа (так званий «моп») – для вологого та сухого прибирання. Також передбачено два відра – для чистої та брудної води. Набір для підмітання, сміттєвий пакет, кілька видів ганчірок, і – комплект готов. З приводу тканини для миття та протирання предметів, є невеличка порада господаркам. Щоби не було розводів, необхідно протирати меблі вздовж структури матеріалу.

Світла пам’ять побутовій хімії! У клінінговій сфері її замінили професійні розчини для всіх типів бруду. Кожен миючий засіб та засіб для чищення має вузьку спеціалізацію та не може бути змішаним з іншим. До речі, не рекомендується змішувати і побутові засоби, оскільки в результаті хімічної реакції починають виділятись шкідливі для організму випаровування.

Напружує «мускули» тільки техніка

Добре відомий нам домашній пилосос із середньою потужністю 1,6 Вт поступився місцем звір-машині фірми Karcher. Прилад майже універсальний – чистить, миє, збирає пилюку, хіба що хрестиком не вишиває… А дискова машина для натирання підлоги того ж виробника працює в п’ять-шість разів швидше за найбільш роботящу господарку. Працездатність сервісних співробітників за такої техніки значно скорочуються, а продуктивність – зростає. Часто клієнти компанії Shaden Group дивуються, як команда із трьох осіб може провести клінінгові заходи за короткий термін на величезній території, і при цьому ще й якісно. За рахунок напруження «мускулів» машин та суворої послідовності дій.

Прибирання проводиться зверху вниз і зліва направо. За часовою стрілкою. Якщо порядок наводить лівша, то в домашніх умовах застосовується зворотній варіант – проти часової стрілки… Професійні клінери допускають тільки затверджений нормами підхід. Починають із миття стелі, якщо необхідно, потім увага переключається на стіни, меблі та елементи інтер’єру, устаткування, якщо мова йде про промислове підприємство. І на завершення – підлога. Як уже було сказано, для кожного покриття підлоги існують свої способи очистки та догляду. І це залежить, перш за все, від структури матеріалу.

Розслабтесь, дихайте глибше

І все одно рано чи пізно настає такий момент, коли втома дає про себе знати. Першим сигналом може бути розсіяна увага, потім ломота в мускулах, біль у спині. Симптоми старі як світ, а ось боротись із ними можна і сучасними методами. Щоб зекономити сили під час мийки підлоги, необхідно використовувати так званий метод «вісімки», коли шваброю описують знак нескінченності. При цьому захоплюється більше площі підлоги та зменшується навантаження на мускулатуру. За різнопланових робіт втома в мускулах знімається за рахунок психологічних прийомів, спеціально розроблених співробітниками із навчання персоналу компанії Shaden Group. Отже, тренінг на увагу:

Уявіть собі, як палає вогнище. Що Ви відчуваєте, коли стоїте перед ним? Уявіть, як жар поступово піднімається Вашими ногами, охоплює все Ваше тіло. Від пальців ніг до самої верхівки. Уявіть, що Ви палаєте жаром. Ви можете запалити будь-який предмет одним лише поглядом. Ви стаєте активним! Ви відчуваєте силу та міць! Ви ладні гори звернути!
Незважаючи на свою простоту, п’ятихвилинна вправа на зняття втоми діє. І це було доведено не однією людиною. Для активізації уваги також підключайте свою уяву, оскільки прибирання іноді становиться нудною справою. Можна уявити, що предмети стають кришталево чистими, чи що замість сміття Ви збираєте коштовне каміння. Способів багато – експериментуйте.

Джерело: «Дело»

До списку публiкацiй