Отримати консультацію або зробити заказ: тел. : 38044 502 3902, 38044 586 4133
e-mail:    [email protected]


Прес-центр / Новини компанії

Догляд за поверхнями

09 January 2010

Догляд за поверхнями

Жорстка підлога поділяється на два основні види – це тверда і напівтверда підлога.

Тверді поверхні: мармур, граніт, сланець, террацо (мармурова крихта), наливні підлоги, керамічна плитка.

Напівтверді поверхні: вініл, ПВХ, лінолеум, дерево та паркет, пробка, ламінат-панелі.

Існують певні процедури, які зазвичай використовуються для обслуговування підлог. Вони залежать від багатьох факторів, найбільш загальними з яких є:

  • тип покриття підлоги;
  • стан покриття підлоги;
  • інтенсивність руху і кількість ґрунту, що заноситься;
  • навички оператора;
  • зовнішній вигляд підлоги.

Найбільш ефективний підхід відносно догляду за твердими поверхнями полягає в тому, щоб використовувати комбінацію процедур, частоту і необхідне устаткування для досягнення бажаних результатів при найнижчій вартості серед можливих. В більшості випадків ми починаємо з найпростіших, найнижчих за вартістю і ефективністю процедур чищення, поступово просуваючись до складніших, інтенсивніших процедур. Інтенсивний догляд за твердими поверхнями займає більше часу і обійдеться дорожче. Проте, використовуючи цей метод по догляду за твердими поверхнями ми, в кінцевому рахунку, добиваємося бажаного результату.

Стандартні процедури з догляду за твердими поверхнями включають наступне:

Витирання пилу або прибирання пилососом

Основний крок перед переходом до всіх інших процедур догляду за підлогою. Метою цього кроку є видалення максимальної кількості сухого грунту, пилу і піску з поверхні твердої підлоги, щоб бруд не розносився далі і не дряпав покриття. Шпатель або скребок з лезом використовуються для видалення гуми та інших забруднень, які прилипнули до поверхні.

Найбільш ефективний метод сухого видалення грунту – прибирання пилососом. В процесі прибирання пилососом збирається пил і видаляються залишки грунту з навколишнього середовища будівлі. А безпосередньо видалення пилу з твердих поверхонь дозволяє прибрати частину сухого бруду всередині будівлі.

Вологе прибирання

На стадії прибирання вологою шваброю видаляється бруд і пролиття, які не були видалені раніше в процесі сухого прибирання. Шпатель може використовуватися, щоб видалити липкі матеріали, а білий пад застосовують для видалення чорних слідів, що залишає взуття, без пошкодження твердої поверхні.

Полірування

Перед поліруванням обов`язково проводяться попередні роботи – сухе, вологе або мокре прибирання.
Безпосередньо для полірування застосовується однодискова машина (підлоготер) та м’який пад або щітка. Це необхідно для того, щоб видалити легкі забруднення та надати поверхні блиску. Потім проводиться прибирання пилу або прибирання пилососом з метою видалення ослабленого бруду і пилу. Після полірування може наноситися захисна плівка на поверхню твердої поверхні, але це не завжди потрібно.

Полірування з розпилюванням

Для полірування з розпилюванням твердої поверхні, використовується однодискова машина (підлоготер) і м’який пад або щітка. Оператор наносить розпилювачем миючий засіб легким туманом перед машиною. Після того як машина пройшла область прибирання, залишки ґрунту, подряпини, і чорні сліди вилучено, а на поверхні відновлений блиск. Слід провести витирання пилу або прибирання пилососом, щоб видалити ослаблені ґрунт і пил.

Високошвидкісне полірування

Перед високошвидкісним поліруванням також обов`язково проводяться попередні роботи у вигляді сухого, вологого або мокрого прибирання. Високошвидкісне полірування – процес, в основі якого полягає принцип високої швидкості обертання диску шліфувальної машини. Щоб відновити блиск існуючої поверхні підлоги, використовується високошвидкісна або ультрависокошвидкісна машина. По великому рахунку диск, щоб відновити поверхню, фактично плавить частину оздоблення уже на підлозі. Шар матеріалу для відновлення може наноситися до високошвидкісного полірування, але в цьому не буде потреби, якщо є відповідне покриття підлоги. При необхідності, після високошвидкісного полірування наноситься одне або більша кількість покриттів. На завершення даної процедури слід виконати прибирання пилососом та видалити пил або поверхневий бруд.

Високошвидкісне полірування можна віднести до ефективних процедур обслуговування. Шліфувальна машина чистить і відновлює блиск високоякісної підлоги, яка знаходиться в гарному стані, на високому рівні. Підлога виглядає краще і зберігається довше, що зменшує витрати, збільшуючи час між циклами глибокого чищення або зачистки.

Глибоке чищення

Процедура глибокого чищення застосовується для видалення бруду, чорних слідів і подряпин з підлоги разом з частиною покриття. Майбутній процес легкого або важкого чищення визначає активний пад або щітка, а також відповідний тип миючого засобу, температура води і швидкість, з якою машина переміщається по поверхні підлоги. Легке чищення видаляє один або два шаруючи покриття, в той час, як важке очищення видаляє все або більшість шарів покриття, аж до захисного шару грунтовки.

Зачистка (обдирання)

Зачистка (обдирання) відноситься до дуже активного процесу, при якому може видалятися усе покриття з підлоги. Мається на увазі, що на етапі зачистки (обдирання) можливо видалити шар ґрунтовки, до голої підлоги.
Різкий хімічний демонтаж, грубий пад або щітка, гаряча вода і повільний рух машин, повинні використовуватися лише тоді, коли жоден інший процес, крім процедури зачистки (обдирання) не дає бажаних результатів. Однак якщо систематично доглядати за твердими поверхнями, удаючись до вищеперелічених процедур, періоди між зачистками можна максимально подовжити.

Спеціалізовані процедури

Найбільш ефективний підхід до підтримання підлоги в належному стані полягає в тому, щоб розробити програму обслуговування, яка використовує всі перераховані вище процедури з різною частотою і степенем складності для того, щоб досягти бажаних результатів.



 



До списку новин

Останні новини розділу: